Summer spark 2019.

Kao i svako ljeto, Gentis otvara svoja vrata u ovo ljetno doba kada napokon imamo vremena baviti se bitnim, ali ne tako hitnim stvarima.  Cilj nam je i ove godine omogućiti našim klijentima i prijateljima Gentisa kvalitetno druženje te zajednički rast i razvoj našim ‘human to human’ pristupom jer to je upravo ono u čemu uživamo i u čemu smo najbolji.

Novost je i ta da su naša vrata ove godine ‘nova’, tj. da smo preselili u prekrasan novi prostor u Zagrebačkoj cesti 126, u kojem ćemo rado ugostiti svakoga tko nas poželi posjetiti ili upoznati i to u sklopu Summer sparka svake srijede.

Datumi održavanja: od 17.7. do 28.8. (osim 7.8. i 14.8.) 2019.

Vrijeme održavanja: 16:00 – 18:00 h  17:00 – 19:00 h

Evo što smo za vas pripremili:

  • TRE® radionice s Davorkom
  • Ciklus radionica: Inner-net… umjesto interneta sa Snježanom
  • Prezentacija SPQ*GOLD® dijagnostičkog alata s Robertom
  • Besplatne konzultacije s Dubravkom
  • Zajednička druženja

TRE®

TRE® (Tension/Trauma Releasing Exercises) je tjelesna metoda otpuštanja dubokih kroničnih mišićnih obrazaca napetosti.

Uslijed svakodnevnog stresa ili kao posljedica proživljenih traumatičnih događaja tijelo reagira napetošću mišićnog sustava. Ukoliko se ta napetost ne otpusti prirodno urođenim mehanizmima, postaje kronična i remeti ravnotežu cjelokupnog organizma.

Ova vrlo učinkovita metoda je jednostavna za primjenu i sastoji se od slijeda jednostavnih vježbi, koje svatko može izvesti, a koje aktiviraju prirodno urođeni neurološki mehanizam vibriranja ili drhtanja tijela pomoću kojega se otpuštaju kronične tenzije i resetira neurološki sustav.

TRE vježbe se izvode na prostirci u ležećem položaju. Preporuka je ponijeti svoju prostirku i udobno se obući.

Inner-net… umjesto interneta

Odmori se od interneta. Osloni se na vlastitu unutarnju mrežu mudrosti, znanja i snaga – svoj Inner-net.

Internet ovdje služi kao metafora za sve ono što je izvan nas – posao, naši klijenti, novac, naši najbliži itd., odnosno stvari i osobe na koje smo se tijekom života naučili previše oslanjati i zbog čega smo postali svojevrsni ovisnici o izvanjskom. Drugim riječima, Internet i posao možda gospodari, vlada nama, a ne obrnuto.

Svi mi imamo u sebi jednako kvalitetni Inner-net. U osnovi ne postoji razlika. Nema boljeg ili lošijeg Inner-neta. U konačnici, ne postoji ni brži ni sporiji Inner-net. No dok još nismo svladali tehniku spajanja na Inner-net, tada može postojati razlika u jasnoći prepoznavanja signala i razumijevanja jedinstvenog rječnika koji koristi Inner-net za komunikaciju s vama.

U sklopu Summer sparka zamislili smo održati dvije radionice: Moj unutarnji život i prostor (17.7.) i Život bez straha (31.7.), a ciklus će se nastaviti i nakon Summer sparka u slučaju zainteresiranih polaznika.

Radionice se temelje na Phyllis Krystal metodi i upotrebi jednostavnih vježbi, tehnika i vizualizacije simbola kojima reprogramiramo podsvijest.

SPQ*GOLD®

Koliko ste puta zaposlili osobu na temelju dobrog dojma, procjene “nosa” ili intuicije na prodajnu poziciju, i ustanovili nakon 2, 3 ili 4 mjeseca da je daleko od one fenomenalne i produktivne osobe za koju se predstavila tijekom selekcije i razgovora? … S koliko njih ste se morali rastati nakon pola godine … nakon godinu dana? … Koliko je pri tome vas i organizaciju koštalo to “iskustvo”?

Što bi za vas i vaše poslovanje značilo kada biste na raspolaganju imali ”detektor” koji bi vam mogao otkriti radi li se o pravom kandidatu za vašu prodajnu poziciju? SPQ*GOLD® je psihometrijski upitnik koji je osmišljen upravo da tome služi, a više o njemu imate priliku saznati na prezentacijskom predavanju 28.8. 21.8. u sklopu Summer sparka.

Besplatne konzultacije

Često nam se obraćaju HR stručnjaci koji kažu da osjećaju kao da nemaju s kime porazgovarati o izazovima koji ih muče u njihovim organizacijama i ne znaju kako ih riješiti. Njihovi šefovi su najčešće prezauzeti, a neke izazove s kolegama nisu u mogućnosti podijeliti.

Cilj naših besplatnih konzultacija je upravo doskočiti takvim situacijama i omogućiti vam „1 na 1“ razgovor s našom najdugovječnijom konzultanticom i osnivačicom Gentisa, našom Dubravkom, kako bismo vam pomogli da pronađete novu perspektivu, osjećate se bolje, budete bogatiji za poneki savjet ili da jednostavno dobijete priliku napokon s nekime popričati o svojim izazovima i ‘olakšati si dušu’.

Konzultacije će se održavati u terminima po dogovoru za vrijeme trajanja Summer sparka, od 17.7. do 28.8.

RASPORED:

17.7. Inner-net 1: Moj unutarnji život i prostor

24.7. TRE radionica 1 – POPUNJENA

31.7. Inner-net 2: Život bez straha

28.8. 21.8. SPQ*GOLD® prezentacija

21.8. 28.8. TRE radionica 2

17.7.-28.8. Besplatne konzultacije u terminima po dogovoru

PRIJAVE:  obvezne (zbog ograničenog kapaciteta prostora) na mail: info@gentis.hr. *

*Molimo u ‘subject’ maila navesti Summer spark 2019. U mailu navedite točno za koju se radionicu (naziv i datum) prijavljujete.

–> Ako se prijavljujete na besplatne konzultacije, molimo navedite 2 termina koja Vam odgovaraju.

–> Ako se prijavljujete na TRE® radionicu, molimo navedite imate li svoju prostirku.

Veselimo se vidjeti vas u što većem broju! 😉

Povezane objave

Gentisove 360° Feedback promocije

Gentisove 360° Feedback promocije

Svatko od nas je sigurno barem jednom u životu tragao za savršenim alatom za osobni razvoj, za koji smo bili spremni platiti puno novaca. No jesmo li svjesni da nam je jedan od najvrjednijih...

Korištenje DISC Flow® procjene u organizaciji

Korištenje DISC Flow® procjene u organizaciji

Kamen temeljac svake uspješne organizacije su motivirani i angažirani zaposlenici. Međutim, pronaći pravi alat za osobni razvoj koji besprijekorno funkcionira sa svim različitim snagama i...

Prednosti 360° Feedback upitnika

Prednosti 360° Feedback upitnika

360° Feedback je proces u kojem zaposlenici primaju povjerljivu, anonimnu povratnu informaciju od drugih osoba iz njihovog okruženja. Procjenitelji su najčešće šef, kolege i podređeni - 8 do 12...

Besplatno isprobaj naš 360° Feedback sustav

Besplatno isprobaj naš 360° Feedback sustav

360° Feedback je sustav ili proces u kojem osoba dobiva povjerljive, anonimne povratne informacije od ljudi s kojima je okružena u radnoj okolini. To obično uključuje nadređenog/nadređene, kolege,...