Total SDI

Sigurno ste se nekad zapitali zašto s nekim ljudima funkcionirate odlično čak i bez velikog napora, a s drugima nikakav napredak ne postižete uz sva nastojanja. To je priča koja prati većinu nas. I dok je osoba s kojima se dobro slažete vjerojatno više, život bi nam bio ugodniji kada bi i onih s kojima se ne slažemo bilo manje.

Tu nastupa SDI – alat za profiliranje i unaprjeđenje odnosa

Što je SDI?

SDI naziv dolazi od Strength Deployment Inventory – seta od 8 različitih upitnika koji jednoj osobi mogu pomoći da bolje razumije sebe i vlastitu motivaciju, pa samim tim i svoje reakcije i ponašanja. U isto vrijeme to razumijevanje joj pomaže da bolje razumije druge, njihovu motivaciju i ponašanja. Rezultat ovog razumijevanja kao prvog koraka u procesu izgradnje odnosa je prihvaćanje različitosti i na kraju vrednovanje onoga što drugi imaju, a mi nemamo.

Ukratko, koristeći SDI upitnike i primjenjujući spoznaje koje kroz upitnike dobijemo možemo dugoročno unaprijediti odnose s drugima.

Kako radi?

Za početak je potrebno ispuniti upitnik ili upitnike. Postoji 8 različitih upitnika koji su podijeljeni u tri skupine – alati samoprocjene, alati feedbacka i alati očekivanja. Moguće je ispuniti samo jedan ili više njih u bilo kojoj kombinaciji. To ovisi o tome što nam je cilj ili što želimo postići primjenom ovih alata. Certificirani facilitator je osoba koja vas vodi kroz proces i znat će preporučiti koju kombinaciju alata je potrebno koristiti u koju svrhu.

Nakon ispunjavanja upitnika, kreira se izvještaj na temelju kojeg imamo spoznaje o sebi i/ili drugima. Daljnja primjena alata je u obliku razgovora, vježbi, primjera i konkretnih smjernica vezanih uz određenu situaciju.

Kako ga mogu koristiti?

  • Individualno, u timu
  • Privatno, poslovno
  • Promjena uloge
  • Promjena okruženja

Koji je moj prvi korak?

Obratite nam se na sdi@gentis.hr

Definirajte potrebu ili cilj i prepustite se u ruke iskusnih SDI facilitatora.

Saznajte više o SDI-u na linku ovdje.


Coaching and Mentoring International (CMI)

Što je CMI?

Coaching and Mentoring International (CMI) je specijaliziran za trening i savjetovanje vezano uz mentorske programe, njihov dizajn, implementaciju i trening, savjetovanje vezano uz coaching i mentoring kulturu i treninge za timski coaching.

CMI programi u potpunosti su usklađeni s „International Standards for Mentoring Programmes in Employment“ (ISMPE) i podržali su razvoj desetke tisuća sudionika mentorskih programa širom svijeta.

Svoj rad snažno podupire istraživanjima i dobrim praksama, a proizvodi i usluge su dizajnirani ili nadgledani od prof. Davida Clutterbucka, koji već više od 30 godina ima vodeću ulogu u području mentorstva.

Kako funkcionira?

CMI djeluje preko globalne partnerske mreže trenera-konzultanata, od kojih su svi obučeni i akreditirani kako bi pružili dosljednu, kvalitetnu i pouzdanu uslugu u ovom specijalističkom području. Gentis je CMI partner.

CMI radi širom svijeta s multinacionalnim tvrtkama kako bi im pomogli u postizanju strateškog i praktičnog pristupa mentorskim programima (lokalno i međunarodno), te s nacionalnim i međunarodnim organizacijama, kako bi im dizajnirali i implementirali visoko učinkovite i održive mentorske programe.

Za više informacija kontaktirajte nas.