Trening programi su posebno kreirani programi koji obuhvaćaju nekoliko modula. Svaki se bavi jednim segmentom edukacije polaznika i angažira polaznike kroz duže razdoblje - najmanje 6 mjeseci, a najčešće oko godinu dana. U tom procesu polaznici iskuse kombinaciju grupnih treninga, individualnog coachinga, te zadataka koje rade na vlastitim situacijama na poslu, te na taj način imaju priliku naučeno odmah pretočiti u praksu i adesirati sve probleme i prepreke s kojima se susretnu u provedbi. Samim tim učenje je kvalitetnije i primjenjivije.

 

Program za menadžere

Zašto odabrati Program za menadžere Influential Leaders for Tomorrow (ILFT)?

Gentisov originalni program - Influential Leaders for Tomorrow (ILFT) usredotočen je na razvoj vještina vodstva i upravljanja. Program je namijenjen osobama koje su na menadžerskoj poziciji i eksperti u svom poslu, no kako bi napravili iskorak u karijeri nužno moraju razviti set vještina rukovođenja ljudima. Jedan od najvećih izazova pri razvoju vještina menadžera je kreirati proces koji će imati dugoročnu korist za individualni razvoj sudionika, ali i za rezultate tvrtke. Iskustvo je pokazalo da često nakon treninga dolazi do poboljšanja rezultata, no ukoliko ne postoji jasna podrška sudionicima u primjeni, takav je uspjeh kratkoročan.

Kako izgleda Program za menadžere ILFT?

Svrha ovog programa jest potaknuti sudionike na dublje promišljanje o sebi i svojim dobro razvijenim liderskim ponašanjima, kao i onima koja još trebaju razvijati kako bi bili uspješniji i bolji lideri i odgovarali na impulse promjenjivog okruženja u kojem posluju.

Program se bazira na refleksiji i iskustvima koja su temelj učenja kroz isprobavanje različitih liderskih metoda, alata i propitivanja percepcije onog što su spoznali kroz njihovu primjenu.

Dalje, bazira se na holističkom pristupu koji uzima u obzir sve komponente razvoja tvrtke i lidera. Motivacija je ključna za razvoj vještina, kompetencija i ključnih ponašanja koja lideri i talenti razvijaju kako bi odgovorili na potrebe tržišta. „Can do” stav je baza koja se razvija tijekom cijelog programa.

Kako u samom naslovu ovog programa stoji riječ „utjecajan” svaki modul će na svoj način biti povezan s rastom utjecajnosti na situaciju, klijente, članove tima i pretpostavljene.

Program je okrenut prema budućnosti koja je neizvjesna, promjenjiva i hektična. Lideri koji su sposobni uspješno “plivati” kroz takva vremena imat će samosvjesne sljedbenike koji će se lako nositi s izazovima i okruženjem u kojem djeluju.

Proces se provodi kroz sljedeće korake:

 1. Pre-assesment - usklađivanje potreba klijenta s planiranim programom
 2. Uvođenje programa - individualni razgovori s polaznicima, MLQ upitnik
 3. Implementacija programa - 4 ili 5 modula koji su usmjereni na razvoj potrebnih vještina
 4. Follow-up radionica - 6 mjeseci nakon programa u svrhu prilagodbe naučenog i otklanjanja prepreka s kojima se susreću u praksi

Koje su koristi za organizaciju?

 • Spremni i produktivni stručnjaci koji ostvaruju rezultate i daju kompetitivnu vrijednost kompaniji.
 • Povećano zadržavanje talenata radi dobrog rukovođenja temeljenog na motivirajućem i utjecajnom upravljanju.
 • Učinkovitiji razvoj i upravljanje učinkom – rukovoditelji dobivaju prilagođene alate za razvoj i upravljanje talentima i svim zaposlenicima
 • Optimalne performanse i zadovoljstvo zaposlenika - veći stupanj zadovoljstva uvjetima rada i atmosferom, te vrednovanjem njihovih rezultata dovodi do pojačane efikasnosti i lojalnosti kompaniji.
 • Stvaranje kompetitivne prednosti na tržištu, jer se potiče razvoj autentične kulture ponašanja, razvoja i vođenja zaposlenika.

 


Mentoring program

Mentorski programi mogu se uvesti u organizaciju dugoročno, ovisno o njezinim potrebama i strategiji razvoja. Njime pomažemo organizacijama u razvoju custom-made programa putem kojeg prenosimo znanje, bilo da se radi o građenju novih mentora, ili na profesionalnom razvoju osobe.

HR - Master in Mentoring

Zadovoljstvo nam je predstaviti certificirani CMI (Coaching and Mentoring International) program HR Master in Mentoring osmišljen za HR stručnjake. Mentorstvo je strateška razvojna aktivnost koja podržava viziju, ciljeve i vrijednosti organizacije, te potrebe i želje sudionika procesa.

Razvojno mentorstvo u organizacijama bilježi stalan rast i u budućnosti će predstavljati jednu od ključnih poluga HR stručnjacima u odgovoru na brojne izazove poslovanja.

Istraživanja pokazuju da visoko učinkoviti programi mentorstva osiguravaju:

 • značajno učenje za najmanje 95% mentija i 80% mentora
 • 78% veću angažiranost sudionika u organizaciji
 • najmanje 33% veće zadržavanje mentoriranih djelatnika

Certificirani CMI program HR Master in Mentoring osmišljen je upravo za HR stručnjake kako bi im omogućio:

 • razviti vještine i znanja za uvođenje učinkovitih programa mentorstva
 • razviti vlastite vještine kako bi postali uspješni mentori i osnažiti ih u njihovoj ulozi
 • postati certificirani CMI HR Master in Mentoring

Program se održava u tri modula po dva dana te završnog rada i assessmenta za stjecanje diplome u trajanju od 4 sata.

 

Za više informacija kontaktirajte nas.