Međunarodni dan mentorstva

Kada bismo vas tražili da pomislite na mentora ili ključne ljude koji su vam pomogli da se oblikujete u osobu koja ste danas, biste li se mogli sjetiti imena? Vrijeme je da te osobe proslavimo!

Međunarodni dan mentorstva obilježava se 27. listopada i proglašen je kako bi se istaknula važnost mentorstva u svim oblicima. Nagrađivani business mentor Chelsey Baker proglasio je ovaj praznik kako bi istaknuo korisnost mentorstva za sve uključene.

Međunarodni dan mentorstva - povijest

Listopad 2015. - Prvo obilježavanje Međunarodnog dana mentorstva

Međunarodni dan Mentorstva obilježen po prvi puta u SAD-u. Tim povodom organizirano je puno događaja uključujući i skup mentora u Londonu.

Ožujak 2014. - Proglašenje Svjetskog dana mentorstva

Chelsey Baker započeo projekt obilježavanja Međunarodnog dana mentorstva.

2002. - Mjesec obilježavanja mentora

Međunarodni mjesec mentorstva usmjeren na podizanje svjesnosti o  potrebi za mentorima u nadi za porastom zajednice mentora.

Mentorstvo u brojevima

1. Mentorstvo znači posao

Postotak malih poduzeća s mentorskim programom koja opstaju pet ili više godina: 70%

2. Glavna vrijednost

Postotak mentija koji kažu da su mentori vrijedni: 97%

3. Učinkovito mentorstvo stvara učinkovite rezultate

Postotak poduzeća koja su povećala produktivnost zahvaljujući mentorskom programu: 67%

4. Više bi organizacija moglo koristiti malu pomoć prijatelja

Samo 25% malih i srednjih poduzeća trenutno koristi business mentore.

Zašto je Međunarodni dan mentorstva važan

A. Tako dirljive priče

Ovaj praznik je razlog mentorima i mentijima za razmjenu iskustava koja su pomogla njihovom rastu, ostvarivanju ciljeva i napretku u karijeri.

B. Suradnja mentora širom svijeta

Omogućuje mentorima, koji su ključni u širenju utjecaja, i liderima iz cijelog svijeta priliku da proslave doprinos koji su napravili kao i da surađuju kako bi pronašli još više načina da zajednički naprave još veći utjecaj. Više ujedinjenih umova znači više ideja.

C. Ukazuje na sve oblike

Ovaj praznik također ukazuje na različite oblike mentorstva. Od mentoriranja mladih do poslovnog mentoriranja, mentori nam mogu pomoći u bilo kojoj fazi života ili naše karijere.

Kako obilježiti Međunarodni dan mentorstva

1. Zahvalite se

Ako vam je na pamet pala osoba kada smo pitali da razmislite o mentoru iz vašeg života, zahvalite joj se. Ne samo da je to ljubazna gesta da pokažete kako cijenite njezinu pomoć, već služi i kao podsjetnik na utjecaj koji mentori imaju na mentije.

2. Postanite mentor

Pridonesite važnosti mentorstva tako što ćete postati dio zajednice mentora. Javite se lokalnim tvrtkama, školama i sveučilištima da vidite kako možete sudjelovati u doprinosu koji mentori daju.

OTVORENI TRENING: Vještine razvojnog mentorstva po CMI metodologiji

Povodom Međunarodnog dana mentorstva, Gentis otvara svoja vrata za trening Vještine razvojnog mentorstva po CMI metodologiji te nudi posebnu, sniženu cijenu za ovaj trening.

Više info na: https://bit.ly/2oc8xpN.

3. Podijelite svoju mentorsku priču

#MojaMentorskaPriča

Sudjelujte s nama u proslavi mentorstva i podizanju svjesnosti o važnosti svih oblika mentorstva podjelom svoje mentorske priče. Čak 2 odabrane priče nagrađujemo besplatnom kotizacijom za trening Vještine razvojnog mentorstva po CMI metodologiji!

Kako sudjelovati

Tako što ćete podijeliti svoju mentorsku priču s hashtagom #MojaMentorskaPriča u komentaru posta s istim hashtagom na našim društvenim mrežama (Facebook, LinkedIN).  

Djelimo #MojaMentorskaPriča u periodu od 4. do 20. 10. te 21. 10. objavljujemo dobitnike besplatne kotizacije.

Hvala svima na sudjelovanju i sretno svim sudionicima!